Πρόεδρος Παραπληγικών: «Ανάπηρο» το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Dimotiko Theatro Leukosias (1)
[Photo Credits: Dimitris Lambrianides/FACEBOOK]

Έντονες επικρίσεις από τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη, για το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ο κ. Λαμπιανίδης σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, χαρακτήρισε «ανάπηρο» το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι ”έδωσαν «9 εκατομμύρια ευρώ για ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και το έκαναν ανάπηρο. 12 συνολικά θέσεις για ΑμεΑ στις άκριες του κάθε επιπέδου. 6 στο ισόγειο μόνο μπροστά στην άκρη και 6 στο πάνω διάζωμα, πάλι στην άκρη. Χωρίς να μεριμνήσουν για θέση συνοδού δίπλα από τις θέσεις για άτομα σε τροχοκάθισμα. Μήπως θεωρούν ότι τα άτομα σε τροχοκάθισμα δεν συνοδεύονται ποτέ;».

Όπως σημειώνει ο κ. Λαμπριανίδης, οι αρμόδιοι είχαν προειδοποιηθεί έγκαιρα ώστε να μεριμνήσουν «για καλύτερο επίπεδο προσβασιμότητας και φιλοξενίας ατόμων σε τροχοκάθισμα. Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ανάπηροι δεν είναι οι άνθρωποι αλλά το περιβάλλον που δημιουργούμε, περιβάλλον που δεν στηρίζει την πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα. Το χειρότερο, σε ένα χώρο ‘πολιτισμού’ όλα αυτά, αυτές οι διακρίσεις μετά από δαπάνη €9 εκατομμυρίων. Στο πάνω διάζωμα δεν έχεις ούτε ανεμπόδιστη θέαση αφού το κάγκελο βρίσκεται ανάμεσα στη θέα της σκηνής. Αν και είμαι καλεσμένος στα εγκαίνια θα αρνηθώ την πρόσκληση αφού όπως είναι σήμερα δεν μου προσφέρει ίση μεταχείριση. Κρίμα να συμβαίνουν αυτά το 2019. Και αφού το έργο αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ θα ακολουθήσει παράπονο σε αυτούς που έχουν περισσότερη έγνοια για την ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων σε κάθε πτυχή της ζωής.»

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com