Πολιτική

Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το γεύμα που παρέθεσε στους αντιπροσώπους των μονίμων μελών του ΣΑ, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είχε ευκαιρία να τους ενημερώσει εν εκτάσει για το Κυπριακό και τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

«Αφού παραθέσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις απειλές κατά της Αμμοχώστου, (τους ενημερώσαμε) και για την απόφασή μας να προσφύγουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, προκειμένου σε κλειστή συνεδρία να επαναβεβαιωθεί η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας στα ψηφίσματα 550 και 789», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε τη στήριξη των μονίμων μελών για ένα νέο διάλογο στο κυπριακό και διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητά του.

«Παρακάλεσα τα πέντε Μόνιμα Μέλη, αφού ενημέρωσα για την αποφασιστικότητά μας όσον αφορά την έναρξη ενός νέου διαλόγου, όπως τύχουμε της στήριξης και της απαραίτητης βοήθειας κατά τη διάρκεια ενός ανάλογου ενδεχομένου», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close