ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτιά για τον Ιωάννη Παναγιώτου στην 13η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Ο μαθητής του λυκείου Αγίας Φυλάξεως της Λεμεσού, Ιωάννης Παναγιώτου, έλαβε την πρώτη θέση στην 13η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Τόσο η διάκριση όσο και η προσπάθεια της Κυπριακής αποστολής ήταν αφιερωμένες στη μνήμη της Αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία έχασε τη ζωή της σε τραγικό δυστύχημα στην Ικαρία της Ελλάδας, στις 5 Αυγούστου 2019.

Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής (IOAA 2019), η οποία διεξήχθη στην πόλη Keszthely της Ουγγαρίας από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου 2019, συμμετείχαν 270 μαθητές από 47 χώρες.

Τα μέλη της κυπριακής αποστολής ήταν οι:

  • Παναγιώτου Ιωάννης – Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός
  • Γαβριήλ Παναγιώτης – Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός
  • Κωνσταντίνου Αναστασία – Λύκειο Λάτσιων, Λευκωσία
  • Συκαλλίδης Στέλιος – Αγγλική Σχολή, Λευκωσία
  • Αλεξόπουλος Ιωάννης – Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακάριου Γ’, Πάφος

Οι πέντε μαθητές επιλέχθηκαν μέσα από την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που διεξήχθη στις 20 Απριλίου 2019, με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Λυκείου από κάθε επαρχία της Κύπρου.

Η επόμενη Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Κολομβία τον Σεπτέμβριο του 2020 και όσοι μαθητές θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στην Κυπριακή αποστολή μπορούν να λάβουν μέρος στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2020.

Η Ένωση Φυσικών Κύπρου ευχαρίστησε όλους και όλες τους καθηγητές και καθηγήτριες Φυσικής που προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας που παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Κύπρο και χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Κύπρου στον Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αστρονομίας – Αστροφυσικής, και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συμβολή του στη διεξαγωγή των Ολυμπιάδων και την Τράπεζα Κύπρου, που βραβεύει τους μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς και τις Ολυμπιάδες που διοργανώνονται από την Ένωση Φυσικών Κύπρου.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)