Ψήφισμα στη ψευδοβουλή για αποκήρυξη ΔΔΟ, διαφωνία Ακιντζί

(Photo by REUTERS/PIERRE ALBOUY)

OnlinEpikairotita — Αν υιοθετηθεί το ψήφισμα για αποκήρυξη της ΔΔΟ δεν θα είναι θετική εξέλιξη, δηλώνει ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 

Αντίθετο βρίσκει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η κατάθεση ψηφίσματος από 19 βουλευτές κομμάτων που συμμετέχουν στον «κυβερνητικό» συνασπισμό, το οποίο αναφέρει ότι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν είναι πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο διευθέτησης του Κυπριακού.

“Η πιθανή υιοθέτηση ψηφίσματος δεν θα είναι μια θετική εξέλιξη” ανέφερε και πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και να μη γίνουν βεβιασμένες ενέργειες”.

Ο Ακιντζί είπε ότι οι βουλευτές μπορούν να καταθέτουν προτάσεις, εντούτοις το Κυπριακό το χειρίζεται η λεγόμενη «προεδρία». Ακόμη, διεμήνυσε ότι η επιδίωξη να περάσει μια τέτοια πρόταση «με τόσο ριζοσπαστικές απόψεις», χωρίς καμία επαφή ή διαβούλευση με την «προεδρία» δεν είναι η κατάλληλη στάση.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτες δήλωσε ότι ο λαός τού έδωσε την εξουσία να χειρίζεται το κυπριακό πρόβλημα και ανέφερε ότι σύμφωνα με τη διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014 το πλαίσιο της λύσης είναι η ομοσπονδία στη βάση «δύο ισότιμων συνιστωσών πολιτειών».

Τέλος, αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων για κατάργηση των εγγυήσεων, υποστήριξε ότι και αυτή “η απόφαση δεν βοηθά και είναι άκυρη”.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.