Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα έδωσαν 151 βουλευτές, ενώ 148 την καταψήφισαν. 

Alexis Tsipras

(OnlinEpikairotita) — Με την οριακή πλειοψηφία των «151», η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική κυβέρνηση, παρατείνοντας έτσι την θητεία του Αλέξη Τσίπρα στο πηδάλιο της Ελλάδας. 

Η Βουλή των Ελλήνων επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη (16/1) στην Ολομέλεια, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα έδωσαν 151 βουλευτές, ενώ 148 την καταψήφισαν.

Υπέρ τάχθηκαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ) Βασίλης Κόκκαλης, η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ) Έλενα Κουντουρά, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρις και ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην Ποτάμι) Σπυρίδων Δανέλλης.

Οι κ.κ. Κόκκαλης και Κουντουρά ψήφισαν με επιστολική ψήφο λόγω της απουσίας τους στην Κίνα.

Κατά της ψήφου εμπιστοσύνης τάχθηκαν οι 77 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι 20 της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι 16 της Χρυσής Αυγής, οι 15 του ΚΚΕ, 4 των ΑΝΕΛ, 5 του Ποταμιού, οι 5 της Ένωσης Κεντρώων και 6 ανεξάρτητοι.

Ο Γιώργος Κασαπίδης (βουλευτής της ΝΔ) απουσίασε για λόγους υγείας και απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε πως αν συμμετείχε δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η επιστολή, βάσει του κανονισμού, δεν ελήφθη υπόψη.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com