ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Με τη συνεργασία όλων μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για λύση του Κυπριακού

Την πεποίθηση πως με τη συνεργασία όλων μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια ώστε το 2016 να μπορέσει να αποτελέσει το έτος λύσης του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Πασχαλινό του μήνυμα προς τον κυπριακό λαό.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι με μεγάλο σεβασμό και κατάνυξη, που με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνομαι προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό επιθυμώντας να στείλω μαζί με τις ευχές μου και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Μήνυμα ελπίδας που εκπέμπει η  ίδια η μεγάλη γιορτή της Αναστάσεως, αλλά και προκύπτει από το  έργο  που ως κοινωνία και ως πολιτεία έχουμε επιτελέσει, τόσο για την ανασυγκρότηση της χώρας μας όσο και για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος».

Αναφερόμενος στην Οικονομία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, μπορούμε πια με σιγουριά να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς τα δεκανίκια της Τρόικας και χωρίς μνημόνιο. Είναι, όμως, εξίσου γεγονός πως έχουμε ακόμη πολλά να πράξουμε, γιατί μπορεί να πετύχαμε τον τερματισμό της κηδεμονίας των δανειστών, οι συνέπειες όμως της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες είναι υπαρκτές. Προς εκείνους και οι σκέψεις μας ιδιαίτερα τούτες τις άγιες μέρες».

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «το μήνυμα της Ανάστασης μας γεμίζει και με αισθήματα προσδοκίας και ενισχύει την επιμονή μας για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε τον τελευταίο χρόνο για την επίλυση του Κυπριακού, αναζητώντας μία λύση που θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και θα διανοίγει προοπτικές για ένα μέλλον ειρηνικό για όλους τους κατοίκους της χώρας μας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους”.

Εργαζόμαστε, σημείωσε, “με επιμονή και αυτοπεποίθηση για μία λύση που θα εδράζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία λύση που θα στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού στο σύνολο του”.

«Θέλω να πιστεύω πως με τη συνεργασία όλων μπορούμε να κάμψουμε και να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια ώστε το 2016 να είναι ο τελευταίος χρόνος ενός Γολγοθά που διαρκεί για 42 τώρα χρόνια», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)