Επιχειρώ

Ροξάνα Γιάγκου, μία νέα με εμπειρία στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού

Το OE εγκαινιάζει τη νέα σειρά συνεντεύξεων «Επιχειρώ», που αποσκοπεί στην προβολή των νέων επιχειρηματιών της Κύπρου, οι οποίοι επιχειρούν μέσω των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους να προσφέρουν νέες ευκαιρίες. Οι συνεντεύξεις δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν οποιαδήποτε συμφέροντα.

Η Ροξάνα Γιάγκου είναι από τους νέους ανθρώπους της Κύπρου που δεν επαναπαύονται και δεν αρέσκονται στην ευκολία της σιγουριάς. Με εφόδια την συσσωρευμένη εμπειρία που απέκτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, εδώ και μερικούς μήνες προχώρησε στη δημιουργία της δικής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το HR Arrow.

Καλησπέρα Ροξάνα, σε καλωσορίζουμε στο OnlinEpikairotita. Αρχικά θα θέλαμε να πεις πώς αποφάσισες να μπεις στον επιχειρηματικό τομέα. Υπήρξε συγκεκριμένος λόγος που σε ώθησε να ιδρύσεις την HR Arrow;

Αποφάσισα να ιδρύσω την HR Arrow και να παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε δεν έχουν τους πόρους, είτε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων για να εργοδοτήσουν Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού σε μόνιμη βάση.

Επιπλέον, υπάρχει ο μύθος πως μόνο μεγάλες επιχειρήσεις χρειάζονται Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού που δεν ισχύει και εμείς σαν HR Arrow προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την αντίληψη στην Κύπρο.

Μίλησε μας για τις υπηρεσίες που προσφέρεις.

Η HR Arrow παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού σε επιχειρήσεις μέσω των εβδομαδιαίων συναντήσεων στο χώρο του πελάτη μας. Είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης που χρειάζεται κάθε επιχείρηση σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει μια καθοδήγηση και βοήθεια σχετικά με τον καθορισμό πολιτικών και διαδικασιών, το εγχειρίδιο εργαζομένων, τη δομή/ανάλυση και περιγραφή θέσεων εργασίας, διαχείριση απουσιών, διαχείριση απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού, στη σωστή παροχή κινήτρων/ανταμοιβών και επιβράβευσης.

Επιπλέον, παρέχουμε βοήθεια σε επιχειρήσεις στην προσέλκυση και εξεύρεση προσωπικού και υποστήριξη υποψηφίων στην συγγραφή ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού και στην προετοιμασία επαγγελματικών συνεντεύξεων. Τέλος, παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μετανάστευσης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Σε ποιους απευθύνεται και τι όφελος μπορεί να έχει κάποιος από τις υπηρεσίες σας;

Απευθυνόμαστε κυρίως σε νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα. Μπορούμε να τους παρέχουμε επαγγελματικές υπηρεσίες σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με τα ποσά που καταβάλλονται από τους εργοδότες για τη λειτουργία ενός τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας πολύ πιο γρήγορα, εξοικονομώντας χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μίας επιχείρησής. Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο και το κόστος είναι προσυμφωνημένο και είναι ανάλογο της εργασίας που απαιτείται.

Επιπλέον, απευθυνόμαστε και σε όσους χρειάζονται συμβουλές και βοήθεια στη συγγραφή βιογραφικού. Σκοπός μας είναι να προετοιμάσουμε τον εκάστοτε υποψήφιο πριν τη συνέντευξη για εύρεση εργασίας, μέσω εικονικών συνεντεύξεων (προσομοιώσεων).

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα στην Κύπρο;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η έλλειψη χρόνου από τη Διοίκηση και τους Υπευθύνους με αποτέλεσμα τα ενδοεπιχειρησιακά προβλήματα που αφορούν το προσωπικό να μένουν άλυτα.

Επιπλέον, το κομμάτι του Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να το αναλαμβάνουν καταρτισμένα άτομα και στις πλείστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυστυχώς δεν γίνεται αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα παραγωγικότητας και δέσμευσης από τους εργαζομένους.

Ιδιαίτερα, η προσέλκυση και διατήρηση των εργαζομένων είναι μια πρόκληση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες; Αν ναι, ποια ήταν η κυριότερη;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι η λανθασμένη αντίληψη που υπάρχει σχετικά με το ρόλο ενός Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις άρχισαν σιγά σιγά να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα που έχει ο ρόλος ενός Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού στην κερδοφορία μιας επιχείρησης.

Με ποιο τρόπο μπορεί ένας επιχειρηματίας να προσεγγίσει την HR Arrow και να λάβει την βοήθεια που προσφέρετε;

Μπορούν να επικοινωνήσουν με την HR Arrow μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@hrarrow.com, της ιστοσελίδας μας www.hrarrow.com ή μέσω τηλεφώνου στο 25-254737. Επίσης, μπορούν να μας βρουν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στους νέους που επιχειρούν να ακολουθήσουν τα «θέλω» τους;

Να μη τα βάζουν ποτέ κάτω! Φυσικά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν στο μυαλό τους πως πριν από την επιτυχία θα υπάρξουν πολλές αποτυχίες. Αν όμως αγαπάνε αυτό που κάνουν θα τα καταφέρουν.

Μπορείτε να συνδεθείτε με την Ροξάνα μέσω LinkedIn: Roxana Yiangou

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close