ΕπιστήμηΚύπρος

Άρχισε το διήμερο φεστιβάλ «How to K.I.S.S. better in Science!»

Άνοιξαν οι πόρτες του διήμερου φεστιβάλ «How to K.I.S.S. better in Science!», για να υποδεχθούν τον κόσμο που επιθυμεί να μάθει για την επιστήμη που συναντάμε στην καθημερινότητα μας.

Με κύρια θεματική την «Επικοινωνία της Επιστήμης» (Science Communication), οι διοργανωτές υπόσχονται ένα Σαββατοκύριακο (13 και 14 Απριλίου) γεμάτο διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις, αλλά και γευσιγνωσία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10:00 με πρωινά εργαστήρια, κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και πώς μπορείς να κάνεις μία επιτυχημένη παρουσίαση.

Marianna Pagkratidou
«Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε jargon και αυτό καταλήγει πολλές φορές στο η επιστήμη να χάσει την επικοινωνιακή αξία της», είπε η Μαριάννα Παγκρατίδου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου «Διάδοση ερευνητικών αποτελεσμάτων», η Μαριάννα Παγκρατίδου έδωσε στους συμμετέχοντες tips, για το πώς μπορείς να εξηγήσεις την έρευνα σου με τρόπο απλό και κατανοητό.

Στη συνέχεια, ο Καρίμ Χέλμε μοιράστηκε το μυστικό με το οποίο μπορείς να διατηρείς την προσοχή του κοινού σου στο διαδραστικό και αρκετά διασκεδαστικό εργαστήρι «Πώς να χάσετε το κοινό σας σε 30 δευτερόλεπτα».

Kareem Ahmad Helmee
«Αν έπρεπε να περάσετε ένα ποτάμι, ποιόν τρόπο θα διαλέγατε; Μέσω μιας κρεμαστής γέφυρας ή πατώντας βήμα-βήμα πάνω στα βράχια», είπε ο Καρίμ Χελμέ.

Σειρά πήρε ο Κωνσταντίνος Τιμινής, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει μία παρουσίαση επιτυχημένη, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον εργαστήρι «Πώς το κοινό μπορεί να σε ορίσει!».

Constantinos Timinis
«Το να αλλάζουμε τον τρόπο που παρουσιάζουμε, ανάλογα με το κοινό μας (το background τους, τι περιμένουν να ακούσουν) είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πριν δώσουμε μια ομιλία/παρουσίαση», είπε ο Κωνσταντίνος Τιμινής.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί και το απόγευμα στις 17:00, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία της επιστήμης, τα δεδομένα καθώς επίσης τις θεωρίες συνωμοσίας.

 • 17:15 – «Πώς η Επικοινωνία της Επιστήμης μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου», από τους Καρίμ Χέλμε και Μαχμούντ Αμπουχέντρ (στα αγγλικά και με διάρκεια 30′)
 • 17:45 – «Τα δεδομένα.. φυγείν αδύνατον!», από την Χριστίνα Ορφανίδου (στα ελληνικά και με διάρκεια 30′)
 • 18:15 – «Γιατί πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας», από τον Νίκο Κωνσταντίνου (στα ελληνικά και με διάρκεια 30′)

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που κάθε λάτρης του καφέ ή της μπύρας δεν θα ήθελε να χάσει.

Οι ειδικοί του καφέ και της μπύρας θα βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ, από τις 20:15 μέχρι τις 21:00, προκειμένου να μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους όλα όσα δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Τα συμμετέχοντα speciality coffees και μικροζυθοποιεία:

 • The Daily Roast Coffee
 • Serious Black
 • D’orvilliers
 • Pivo “πίβο” Microbrewery
 • BrewFellas
 • Militsa Apple Cider
 • Cyprus Homebrewers Association
 • The Beer Lab

Το διήμερο φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία και είναι ανοικτό προς το ευρύ κοινό, χωρίς οποιοδήποτε κόστος.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button