ΕπιστήμηΚύπρος

Έρχεται το φεστιβάλ “How to K.I.S.S. better in Science”!

Επιστρέφει το “How to K.I.S.S. better in Science”, αλλά αυτή τη φορά υπό τη μορφή φεστιβάλ, επιχειρώντας να αναδείξει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την αξία της επιστήμης στην καθημερινότητα μας.  

Ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 ως επιστημονικό συνέδριο για την επικοινωνία της επιστήμης – το πρώτο που έγινε ποτέ στην Κύπρο, ενώ φέτος φιλοδοξεί να διευρύνει το κοινό και το περιεχόμενο του.

Το διήμερο φεστιβάλ “How to K.I.S.S. better in Science!” αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους, κάθε κοινωνικού στρώματος και εκπαιδευτικής κατάρτισης, με τον όρο «Επικοινωνία της Επιστήμης».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Απριλίου του 2019 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία και είναι ανοικτό προς το ευρύ κοινό, χωρίς οποιοδήποτε κόστος.

Η κύρια θεματική του φεστιβάλ είναι η «Επικοινωνία της Επιστήμης» (Science Communication) και θα περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις, αλλά και γευσιγνωσία!

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, αφού εκεί θα βρίσκονται speciality coffees και μικροζυθοποιεία για να αποκαλύψουν πόση επιστήμη κρύβει ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι μπύρα!

Μέσα από τις παρουσιάσεις καθημερινών θεμάτων και καθημερινών ανθρώπων, οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν τι εστί «Επικοινωνία της Επιστήμης», που μπορούν να την συναντήσουν, πως επηρεάζει τις ζωές μας και ποιες οι συνέπειες όταν την αγνοούμε.

Ουσιαστικά, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει να δώσει στους παρευρισκόμενους τη σημασία που έχει η επιστήμη και τι μπορεί να κερδίσει ο άνθρωπος από αυτήν, όταν αρχίσει να μεταδίδεται κατανοητά, απλά και καθημερινά.

Το φεστιβάλ “How to K.I.S.S. better in Science” χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων».

Αν θέλετε να κάνετε εγγραφή στα εργαστήρια και να γίνεται εθελοντής στο φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sci-kiss.com.

Βρείτε το “How to K.I.S.S. better in Science!” στο Facebook.

Περισσότερα για το φεστιβάλ θα αναρτώνται εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close