ΚύπροςΤοπικά

Σε εφαρμογή το σχέδιο στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2020

Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν στειρωθεί 4.300 αδέσποτες γάτες μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου, σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Την έναρξη του παγκύπριου σχεδίου στειρώσεων αδέσποτων γατών ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, στη βάση του ολοκληρωμένου πλαισίου για την προστασία και ευημερία των ζώων που εφαρμόζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το σχέδιο το οποίο έχει συνολική δαπάνη ύψους 75.000 ευρώ και απευθύνεται σε τοπικές αρχές, φιλοζωικές οργανώσεις και κτηνιάτρους, τίθεται σε εφαρμογή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τα προηγούμενα τρία έτη είχαν στειρωθεί 4.300 αδέσποτες γάτες μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου.

Φέτος, η προθεσμία συμμετοχής στο σχέδιο έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου 2020. Μέχρι τότε τα Δημοτικά ή Κοινοτικά Συμβούλια, οι εγγεγραμμένες Φιλοζωικές Οργάνωσεις και οι εγγεγραμμένοι κτηνίατροι θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα σχετικά έντυπα στο κτηνιατρικό γραφείο της επαρχίας τους. Όσον αφορά μεμονωμένα άτομα και μη εγγεγραμμένες ομάδες που δρουν ως εθελοντές για την φροντίδα πολλών ζώων, σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέσω των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή εγγεγραμμένων Φιλοζωικών Οργανώσεων.

Ο κατάλογος με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις που θα συμμετέχουν, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Αναφορικά με τους κτηνιάτρους, σημειώνεται ότι στο σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι διαθέτουν δεόντως εξοπλισμένες, από άποψης χειρουργείου και μετεγχειρητικής νοσηλείας των γάτων κτηνιατρικές κλινικές. Εγγεγραμμένοι κτηνίατροι που δεν διαθέτουν κλινικές πρέπει να δηλώσουν την κλινική στην οποία θα πραγματοποιούν τις στειρώσεις και να υποβάλουν μαζί με το ενδιαφέρον τους το σχετικό συμφωνητικό χρήσης ή συνεργασίας με τη συγκεκριμένη κλινική, προστίθεται.

Όλα τα σχετικά έγγραφα μπορούν να ανακτηθούν από την ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close