ΚΥΠΡΟΣ

Σε ετοιμότητα η Κύπρος να συνδράμει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Η Κύπρος εξέφρασε ετοιμότητα να συνδράμει για την κατάσβεση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς στην Εύβοια, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

“Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό μου, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει βοήθεια”, δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο Έλληνας υπουργός τον ευχαρίστησε και του ανέφερε ότι το πρωί της Τετάρτης θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει εάν χρειάζονται βοήθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι έχει δώσει ήδη εντολές στην Πυροσβεστική υπηρεσία να ετοιμαστεί δύναμη πυρόσβεσης, σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών και την Πολιτική Άμυνα, ώστε να είναι σε θέση να αναχωρήσει άμεσα για Ελλάδα.

Είπε ακόμα, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης του ανέφερε πως ενδέχεται να χρειαστούν επίγειες δυνάμεις.

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δένδια, κατά την οποία δήλωσε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνδράμη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Εύβοια, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Αγριλίτσας και επεκτάθηκε στην πυκνή βλάστηση του πευκοδάσους που είχε ενταχθεί στο δίκτυο Natura και έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας ζωής.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)