Πολιτική

Σε νέα συμφωνία για το Brexit κατέληξαν Βρετανία και ΕΕ

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε νέα συμφωνία για το Brexit. Τώρα απομένει η έγκριση της από τη βρετανική βουλή, κάτι που δεν είναι εύκολο για τον Μπόρις Τζόνσον, καθότι δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία.

Την επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για «σπουδαία συμφωνία», προτρέποντας τους Βρετανούς βουλευτές να εγκρίνουν την συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Τώρα το Κοινοβούλιο πρέπει να φέρει σε πέρας το Brexit την Κυριακή έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το βίαιο έγκλημα και το περιβάλλον μας», είπε Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε τη συμφωνία δίκαια και ισορροπημένη για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και απόδειξη της δέσμευσης για την εξεύρεση λύσεων.

Το κείμενο της νέας συμφωνίας Βρετανίας-ΕΕ

Φυσικά για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και εκεί πλέον αρχίζουν τα δύσκολα και πάλι.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στην πρώτη του αντίδραση ανέφερε πως η συμφωνία Τζόνσον είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που είχε φέρει στο κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close