ΚΥΠΡΟΣ

Σχέδιο αναβάθμισης επιβατηγών σκαφών για προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος

Το σχέδιο κρατικής ενίσχυσης «Σέβομαι το περιβάλλον-Αναβαθμίζω την ασφάλεια» για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών επιβατηγών σκαφών και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών παρουσίασε τη Δευτέρα η υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου.

Σε διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στα γραφεία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η κ. Πηλείδου είπε ότι στόχος είναι «η ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας καθώς και η ενίσχυση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)».

Το Σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ακτοπλοΐας και των επαγγελματικών υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ακτοπλοϊκά σκάφη σε ντόπιους και ξένους τουρίστες, με περισσότερη ασφάλεια και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο επιδιώκεται (α) η προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, (β) η αναβάθμιση/βελτίωση των μέσων ναυσιπλοΐας, (γ) η ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας των επιβατών και του πληρώματος και (δ) η εξυπηρέτηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στα υπό αναβάθμιση σκάφη.

Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου
Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό. Κύπρος, Λεμεσός, 21 Οκτωβρίου 2019. [Photo Credits: Shipping Deputy Ministry/Handout via ONLINEPIKAIROTITA]
Το Σχέδιο θα εφαρμοστεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας κατά την περίοδο 2019-2022 και θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ (1 εκατομμύριο ανά έτος), όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Σημειώνεται πως η μέγιστη χρηματοδοτική ενίσχυση που θα παρέχεται δεν θα ξεπερνά τις €200.000 ανά δικαιούχο, ενώ η ένταση της χορηγίας δεν θα ξεπερνά το 60% των επιλέξιμων δαπανών αναβάθμισης.

«Το σχέδιο θα λειτουργήσει μέσω μιας δημόσιας πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2019, ενώ η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί εάν δεν εξαντληθεί το ποσό στο διάστημα αυτό», είπε η κ. Πηλείδου.

Πρόσθεσε ότι, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και τα επόμενα δυο χρόνια.

Οι δικαιούχοι του Σχεδίου θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού ακτοπλοϊκού σκάφους και ασκούσαν οικονομική δραστηριότητα όχι λιγότερη από πέντε (5) χρόνια τα τελευταία δέκα (10) χρόνια πραγματοποιώντας τουλάχιστο εξήντα (60) πλόες ανά τουριστική περίοδο (Απρίλη-Νοέμβριο).

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου η ελάχιστη επένδυση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον €20.000.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)