Πολιτική

Συμφωνία των «28» της ΕΕ για τα μέτρα κατά της Τουρκίας

Έληξε χωρίς αντιρρήσεις από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής του κειμένου για τα μέτρα κατά της Τουρκίας σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Από τη στιγμή που η σιωπηρή διαδικασία έληξε χωρίς να εκφραστoύν αντιρρήσεις, το κείμενο θα οδηγηθεί ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών την Δευτέρα (15/7) για υιοθέτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, το οποίο επικαλείται αρμόδιες πηγές.

Το κείμενο συμπεριλαμβάνει μέτρα όπως η αναβολή του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Τουρκία, αναστολή των συζητήσεων για τη συμφωνία αερομεταφορών, περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων ύψους 146 εκ. ευρώ και αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως οι 28 θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να συνεχίσουν την εργασία τους για ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα υπό το φως των συνεχιζόμενων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close