Κύπρος

Σύμφωνο συμβίωσης για πρώτη φορά εντός των Κεντρικών Φυλακών

Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ δύο κρατούμενων ιδίου φύλου υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία.

Ο Κύπριος με αρμενική καταγωγή Γκεβόρκ και ο Βραζιλιάνος Ένζο υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης σε τελετή που έγινε εντός των φυλακών, στην παρουσία της Αναπληρώτριας Έπαρχου Λευκωσίας.

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν σε εκδήλωση της διεύθυνσης των φυλακών, ερωτεύτηκαν, σύναψαν σχέση, έμειναν στο ίδιο κελί και πλέον έγιναν επίσημα ζευγάρι.

Ο Γκεβόρκ είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο, αλλά θέλησε να κλέψει ξανά και να παραδοθεί στις αρχές, ώστε να επιστρέψει στις φυλακές και να είναι πλάι στον σύντροφο του.

«Αποφυλακίστηκα και μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψα πίσω γιατί δεν με βοήθησε η κοινωνία. Το μόνο στήριγμά μου ήταν η φυλακή. Θέλω να βρω εργασία. Είμαι έτοιμος. Μέσα στη φυλακή νιώθω σωφρονισμένος. Ελπίζω να με σωφρονίσει και η κοινωνία έξω», είπε ο Γκεβόρκ στην εφημερίδα ‘Πολίτης’ τον Ιούλιο του 2019.

[Photo Credits: POLITIS]

Στο ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Ένζο ανέφερε πως βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής φύλου, δηλαδή από άνδρας να γίνει γυναίκα, έχοντας τη στήριξη της διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

«Όταν συνάντησα την κ. Άννα με βοήθησε πάρα πολύ στο σχολείο, στον χορό, στο θέατρο. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα εδώ στις φυλακές. Όταν ήρθα φοβόμουν, δεν ένιωθα ασφαλής εδώ. Η κ. Άννα με έμαθε να νιώθω ασφαλής. Δεν φοβάμαι ότι θα μου κάνουν κακό επειδή είμαι ομοφυλόφιλος. Είναι πάντα κοντά μας. Με στηρίζει στη διαδικασία αλλαγής φύλου που αποφάσισα να κάνω, από άνδρα σε γυναίκα. Μου δίνει άδεια να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία μου, καθώς και για να μιλήσω με ψυχολόγους. Μου έμαθε ότι μπορεί να είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά είμαι κάποιος. Μου ενδυνάμωσε την αυτοπεποίθησή μου. Με δίδαξε να είμαι δυνατός», είπε τότε ο Ένζο.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close