Κύπρος

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον 14χρονο Στυλιανό στη Λευκωσία

Σε εκδήλωση σιωπηλής διαμαρτυρίας εις μνήμη του του 14χρονου Στυλιανού προχωρεί μία ομάδα πολιτών μέσω των social media. 

Η ιστορία του 14χρονου Στυλιανού συγκλόνισε την Κύπρο και παράλληλα δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από ομάδα πολιτών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 21:00, έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λευκωσία.

«Θα αφήσουμε και μία σχολική τσάντα με το όνομα του Στυλιανού πάνω, σύμβολο της παρουσίας του και της ζωής που θα ‘πρεπε να έχει…Ένα κείμενο μέσα στην τσάντα, θα εξηγεί τον σκοπό της εκδήλωσης στους αρμόδιους», ανέφεραν οι διοργανωτές.

ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΘΡΗΝΟΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 2
[Photo Credits: Γίνε εσύ η αλλαγή που Θες/Facebook]
Η σιωπηλή διαμαρτυρία-θρήνος εις μνήμη του 14χρονου Στυλιανού γίνεται:

  • Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμέλεια, ανευθυνότητα και ανικανότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των άλλων Κρατικών Υπηρεσιών, που ως αποτέλεσμα είχε το τραγικό τέλος ενός παιδιού
  • Για να καταδικάσουμε τα κενά και τα ελλείμματα των διαδικασιών που αφήνουν απροστάτευτα ευάλωτα άτομα
  • Για να απαιτήσουμε να γίνουν άμεσα οι ανάλογες τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε να δίνεται η ευχέρεια στους αρμόδιους λειτουργούς να δρουν έγκαιρα, αποτελεσματικά και καίρια
  • Εις ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα ενδοικογενειακής βίας
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close