Απόψεις

Σκυτάλη στη ΝΕΑ γενιά!

Γράφει ο Λουκάς Ελευθερίου*.

Παρακολουθώντας τα δρώμενα της επικαιρότητας των τελευταίων ετών, οφείλω να ομολογήσω ότι πολλές ήταν οι στιγμές που ένιωσα θυμό, οργή, αγανάκτηση για τα όσα έβλεπα να διαδραματίζονται γύρω μου σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η οικονομική κρίση στο πέρασμα της άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της. Η κρίση όμως δεν περιορίστηκε σε οικονομικά πλαίσια.

Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας σήμερα είναι η κοινωνική κρίση,  η αλλοτρίωση των αξιών, η απαξίωση των θεσμών. Ως νέος αντιλαμβάνομαι τις ποικίλες ανησυχίες που απασχολούν την κοινωνία  μας όσον αφορά την πολιτική και το πως αυτή εκτυλίσσεται στις μέρες μας. Άλλωστε όλα αυτά ήταν που με παρακίνησαν ως νέο να θέλω να αναλάβω ενεργό δράση στο δήμο όπου κατοικώ.

Ως κάτοικος της Λακατάμιας τα τελευταία 26 χρόνια, έχω παρατηρήσει και έχω ζήσει διάφορα προβλήματα, τα οποία άλλα περιορίζονταν στη δική μου γειτονιά και άλλα αφορούσαν την κοινωνία της Λακατάμιας ευρύτερα. Προβλήματα που δε λύθηκαν, που αναλώνονται ξανά και ξανά σε συνεδριάσεις, που έρχονται στην επιφάνεια στις εκάστοτε εκλογικές περιόδους χωρίς να δίνεται οποιαδήποτε λύση.

Επιπλέον, η κοινωνία μας σήμερα φαίνεται να γυρίζει την πλάτη στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες, αδιαφορώντας για το δικαίωμα της να συμμετέχει σε αυτές, πράγμα το οποίο είχε επιβεβαιωθεί και στο δήμο Λακατάμιας μέσα από τα ποσοστά αποχής που είχαν σημειωθεί στις δημοτικές εκλογές του 2011. Οι λόγοι της αδιαφορίας αυτής αδιαμφισβήτητα ποικίλουν˙ μεταξύ αυτών πιθανόν η απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες προς τους πολιτικούς ηγέτες της κοινωνίας και των κοινωνικών της συνόλων, η οικονομική κρίση και η κακή πρόληψη/διαχείριση των επακόλουθων που έφερε μαζί της, η ανυπαρξία βασικών λειτουργιών και έργων απο το Δημοτικό συμβούλιο.

Μπορώ λοιπόν να αντιληφθώ πως η αποχή και η απαξίωση, κυρίως των νέων,  προς τις εκλογικές διαδικασίες πηγάζει από λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Δυστυχώς, η νεολαία είναι απογοητευμένη με την πολιτική, όσους έχουν πολιτικά αξιώματα και γενικότερα το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο. Σίγουρα λάθη έγιναν και θα γίνουν. Παρόλα αυτά πιστεύω ακράδαντα πως η αποχή δεν είναι η λύση!

Ως νέος, επιθυμώ να γίνω πρωταγωνιστής στα δρώμενα του δήμου στον οποίο ανήκω, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι νέοι μπορούν και καταρρίπτοντας όποια προκατάληψη ίσως υπάρχει για τις δυνατότητες της νέας γενιάς. Ενωμένες οι γενιές μπορούμε να συμπορευτούμε και με θέληση να διαγράψουμε μαζί ένα λαμπρό μέλλον για το δήμο μας.  Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να δοθεί βήμα στους νέους, οι οποίοι είναι γεμάτοι όρεξη, όραμα και πείσμα για δουλειά με στόχο ένα καλύτερο αύριο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η νέα γενιά είναι η γενιά που δε σπίλωσε το όνομα της.

Το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας σαν φωτεινός ορίζοντας και εμείς πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι. Δηλώνω λοιπόν έτοιμος να πάρω στα χέρια μου τη σκυτάλη ως εκπρόσωπος των συνδημοτών μου, ξεκινώντας ένα αγώνα δρόμου χωρίς τέλος, με φάρο την αλλαγή, την πρόοδο, τη διαφάνεια και την εναντίωση στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

*Ο Λουκάς Ελευθερίου είναι Γενικός Γραμματέας Ε.Ε. ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Λακατάμιας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close