Μάσκες Ομορφιάς

Σπιτική μάσκα λάμψης με λεμόνι και γιαούρτι

Πολλές φορές αισθάνεστε το πρόσωπο σας κουρασμένο και θαμπό και αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Η ρύπανση και άλλοι παράγοντες είναι πολύ δυνατοί εχθροί της επιδερμίδας καθώς φράσσουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να μοιάζει θαμπό και ταλαιπωρημένο.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να έχετε ένα λαμπερό και υγιής πρόσωπο;

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C που προστατεύει το δέρμα από βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ το γιαούρτι βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος και το καθιστά ακόμη πιο φωτεινό.

Σε συνδυασμό το γιαούρτι και το λεμόνι ενυδατώνουν το δέρμα και βοηθούν στην αφαίρεση των κηλίδων, κάνοντας το πρόσωπο πιο λείο και πιο λαμπερό.

Σημαντική Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας πριν την εφαρμόσετε στο πρόσωπο.

Θα χρειαστείτε

  • 2 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι.

Τρόπος παρασκευής

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ τα δυο υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής

Απλώστε με ένα πινέλο το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το για 20 λεπτά. Κρατήστε απόσταση γύρω από τα μάτια. Μετά, αφαιρέστε ξεπλένοντας το με άφθονο χλιαρό νερό.

Αυτή η μάσκα συνιστάτε μόνο για το βράδυ πριν τον ύπνο και 1-2 φορές την εβδομάδα.

Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και αν συμβεί οποιαδήποτε επιπλοκή μιλήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Show More

Dorine Akras

Η Dorine Akras σπούδασε Graphic and Advertising Design και έχει πολύχρονη εμπειρία στον χώρο του Μακιγιάζ. Μέσα από την τέχνη, φιλοδοξεί να αλλάξει την νοοτροπία μας και με τη δική της υπογραφή να δημιουργήσει μία διαφορετική και πιο ζωντανή κουλτούρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close