Αθλητικά

Δεύτερο μετάλλιο για την Κορακάκη – Χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή

Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Ρίο, κατακτώντας το δεύτερό της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελώντας ταυτόχρονα και την πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που επιτυγχάνει να κατακτήσει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και μάλιστα σε ένα άθλημα στο οποίο η Ελλάδα δεν είχε κατακτήσει μετάλλιο για 96 χρόνια!

Δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο για την Κορακάκη

Αυτή τη φορά, η Ελληνίδα σκοπεύτρια δεν συμβιβάστηκε με τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση, προσθέτοντας στη συλλογή της το χρυσό μετάλλιο μετά και το χάλκινο στα 10 μέτρα που κατέκτησε την προηγούμενη Κυριακή.

Μετά από ένα σκληρό αγώνα η Κορακάκη κατάφερε με 19 επιτυχίες να προκριθεί πρώτη στον τελικό των μεταλλίων. Στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την 34χρονη Γερμανίδα Monica Karsch, η Κορακάκη ενώ κέρδισε τα πρώτα τρία σετ βολών, η Karsch κατάφερε να ισοφαρίσει κερδίζοντας τα επόμενα τρία σετ. Ο αγώνας κρίθηκε στο έβδομο και τελευταίο σετ με την 20χρονη Άννα Κορακάκη να επιτυγχάνει μια σπουδαία νίκη και να κατακτά την πρώτη θέση.

Πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη, αφού έγραψε ιστορία την Κυριακή στα 10μ. αεροβόλο, κατακτώντας μετάλλιο για την Ελλάδα στο αγώνισμα της σκοποβολής μετά από 96 χρόνια, συγκεκριμένα από το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας στο Βέλγιο, συνέχισε με μια νέα διάκριση που καμιά Ελληνίδα δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια της Ελλάδας που κατάφερε να πάρει δύο μετάλλια σε ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, τα δύο μετάλλια που κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, έρχονται στην πρώτη μόλις συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιας και βρίσκεται στο ξεκίνημα της σπουδαίας καριέρας της.

Συνολικά, γίνεται η τέταρτη κατά σειρά αθλήτρια ή αθλητής που καταφέρνει στην ίδια διοργάνωση να πάρει δυο μετάλλια. Αντίστοιχο επίτευγμα είχαν κατορθώσει οι Γιάννης Φραγκούδης και Γιώργος Ορφανίδης το 1896 στην σκοποβολή και ο Κώστας Τσικλητήρας στον στίβο το 1908 και το 1912.

Show More

Antri Tasou

Σπούδασε στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button