Αθλητικά

Ανοίγουν τη Δευτέρα υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, κλειστά φούτσαλ και κολυμβητήρια

Την επαναλειτουργία των ανοικτών υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο για ομάδες ή σωματεία που συμμετέχουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα Α΄ Κατηγορίας στις 18 Μαΐου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Σύμφωνα με τον ΚΟΑ, δεν επιτρέπεται προς το παρόν η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων όπως γηπέδων φούτσαλ και κολυμβητηρίων. Επίσης, δεν επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος, αλλά ούτε και η εκγύμναση οποιασδήποτε ομάδας αθλουμένων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, αθλητικό ή μη.

‘Όσον αφορά στην ατομική άθληση σε ανοικτούς χώρους, διευκρινίζεται ότι αυτή επιτρέπεται, νοουμένου ότι οι αθλούμενοι δεν θα υπερβαίνουν τα 2 άτομα, διατηρώντας πάντοτε την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση άθλησης μεταξύ γυμναστή και αθλουμένου.

Στις περιπτώσεις των ατομικών αθλημάτων για τα οποία έχει επιτραπεί η άθληση σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με το διάταγμα ημερομηνίας 08/05/2020 (ΚΔΠ 196/2020), τονίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός της φυσικής παρουσίας δύο (2) και μόνον ατόμων σε κάθε εγκατάσταση. Για τα αθλήματα της τοξοβολίας, σκοποβολής, ιππασίας και γκολφ, συνεχίζουν να ισχύουν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν στην ανακοίνωσή μας ημερ. 08/05/2020.

Αναφορικά με τα ατομικά μαχητικά αθλήματα και αθλήματα επαφής όπως πάλη, καράτε, τάεκβοντο, τζούντο κλπ., τονίζεται εκ νέου ότι επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε ανοικτούς χώρους, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης, της ατομικής τεχνικής και της ενδυνάμωσής, χωρίς επαφή και διατηρώντας πάντοτε την απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων όπως όλοι οι αθλούμενοι, νοουμένου ότι δεν θα υπερβαίνουν τα 2 άτομα.

Η δυνατότητα προπονήσεων για τα υπόλοιπα αθλήματα θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο και με βάση πάντοτε την εξέλιξη της κατάστασης.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button