ΑθλητικάΣτίβος

Όγδοος σε όλο τον κόσμο ο Τραΐκοβιτς, γράφοντας ιστορία για τον κυπριακό στίβο

Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών αλλά ο 27χρονος Μίλαν Τραΐκοβιτς από τη Λεμεσό έγραψε ιστορία για τον κυπριακό στίβο.

Με τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου 2019 της Ντόχα έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που έχει συμμετάσχει στον τελικό όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων (Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019).

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς αγωνίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον τελικό των 110 μέτρων μετ’ εμποδίων, ανάμεσα στους εννέα καλύτερους παγκοσμίως.

Περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε τερματίσει δεύτερος στην ημιτελική κούρσα και ταυτόχρονα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκυο.

Στον τελικό έφυγε εξαιρετικά στην εκκίνηση, αλλά ένα εμπόδιο ήταν αρκετό για να ανακόψει τη μεγάλη ταχύτητα που ανέπτυξε κι έτσι τερμάτισε στην όγδοη θέση, με χρόνο 13.87 (58 δεύτερα παραπάνω από την επίδοση που είχε στα ημιτελικά).

IAAF World Championship 2019 - 110m. Hurdles (Milan Trajkovic)
Τα αποτελέσματα του τελικού των 110 μέτρων μετ’ εμποδίων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου 2019. Κατάρ, Ντόχα, 2 Οκτωβρίου 2019. [Credits: IAAF]

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button