Αθλητικά

Εγκαινιάζεται η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη

Οι επισκέπτες της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης θα μπορούν να ξεφυλλίσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοίνωσε ότι μετά από εντατική δουλειά αρκετών μηνών, η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη είναι έτοιμη να ανοίξει της πόρτες της και να υποδεχθεί το αναγνωστικό κοινό.

Η λειτουργία της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης θα αρχίσει την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, κατά την τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 18:00, στον 2ο όροφο του Ολυμπιακού Μεγάρου, από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Στην τελετή θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, ενώ θα ακολουθήσει ανάλυση του έργου από τον δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου, αποκάλυψη της πλάκας εγκαινίων και το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας από τον υπουργό.

Κάποια από τα σπάνια βιβλία της Βιβλιοθήκης θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση την ημέρα της εκδήλωσης, για να τα αναγνώσουν οι προσκεκλημένοι.

Στόχος είναι η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη να αποτελέσει σημαντική πηγή για πανεπιστημιακούς, ερευνητές, μελετητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές που ασχολούνται με μελέτες και έρευνες σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας, σημειώνει η ΚΟΕ.

Olympic Cyprus - Library
Το εσωτερικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης. [Photo Credits: Olympic Cyprus]
Στην Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη θα διατίθενται για δανεισμό και ανάγνωση σχεδόν χίλιοι ξεχωριστοί τίτλοι βιβλίων, εντύπων και συγγραμμάτων, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό, που συγκεντρώθηκαν μετά από δωρεές ιδιωτών και οργανισμών.

Η ΚΟΕ αναφέρει ακόμη ότι οι προσπάθειες εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης με νέο υλικό θα συνεχιστεί και παράλληλα καλεί τους αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλους και συλλέκτες-λάτρεις του αθλητισμού να στηρίξουν την προσπάθεια, δωρίζοντας το υλικό που διαθέτουν.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button