Ποδόσφαιρο

Αδειοδοτήθηκαν τα 5 γήπεδα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια

Μέσα σε 24 ώρες διευθετήθηκε το θέμα των πέντε γηπέδων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και η αρμόδια αρχή εξέδωσε τις άδειες λειτουργίας και τα πιστοποιητικά ασφαλείας τους.

Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικών ασφαλείας και αδειοδοτεί, με ή χωρίς όρους, τα πέντε γήπεδα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρία της ΑΑΣ, όπου εξετάστηκαν τα συμπληρωματικά έντυπα που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των πέντε γηπέδων.

Τα κριτήρια για αδειοδότηση δεν πληρούσαν το Μακάρειο Στάδιο, το Στάδιο Αμμόχωστος, το Τσίρειο Στάδιο, το Στάδιο Τάσος Μάρκου και το Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (Παφιακό).

 

Από τα πέντε γήπεδα, τα δύο πήραν αδειοδότηση με όρους. Συγκεκριμένα, στο Μακάρειο τέθηκαν οι όροι για μείωση της χωρητικότητας σε 8.729 θεατές και κλείσιμο του νότιου πετάλου και στο Τάσος Μάρκου να παραμείνει κλειστή η είσοδος στο βόρειο προπύλαιο.

Στις 19 Αυγούστου 2019, η αρμόδια αρχή είχε απορρίψει τα έντυπα για αδειοδότηση των συγκεκριμένων αθλητικών χώρων, στους οποίους αγωνίζονται ομάδες τις Α’ Κατηγορίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στον ποδοσφαιρικό κόσμο, αφού η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Κύπρου 2019-2020 είναι προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου 2019.

Οι λόγοι της απόρριψης ήταν η παράλειψη των ιδιοκτητών των σταδίων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τόσο της ΑΑΣ όσο και της Αστυνομίας, καθώς επίσης η παράληψη να προσκομίσουν όλα τα αναγκαία στοιχεία και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές που απαιτούνται για την έκδοση άδειας λειτουργίας και πιστοποιητικού ασφαλείας.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button