Ποδόσφαιρο

«Σκλάβε»: Ρατσιστική επίθεση σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Κοράκου

Στο ρατσιστικό υβρεολόγιο που δέχθηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν και η λέξη «σκλάβος».

Σε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εντός γηπέδου και εναντίον ενός 19χρονου ποδοσφαιριστή προχώρησε το Σάββατο η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ΣΤΟΚ της ΚΟΠ.

«Στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας εναντίον της ΑΕΚ Κοράκου ζήσαμε καταστάσεις που σίγουρα δεν ανήκουν στον χώρο του ποδοσφαίρου.», ανέφερε σε ανακοίνωση η διοίκηση της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, αναρτώντας και σχετικό βίντεο από τον αγώνα.

Τόνισε, παράλληλα, ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά οποιαδήποτε ανοχή προς τον ρατσισμό και οπωσδήποτε στον χώρο του ποδοσφαίρου» και κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να πάρει μέτρα κατά του ρατσισμού.

Η καταγγελία υπεβλήθη και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ο οποίος εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «παρακολουθεί το περιστατικό και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση του τόσο από την αστυνομία όσο και από την ΚΟΠ και, νοουμένου ότι η καταγγελία ευσταθεί, την επιβολή των δεόντων και παραδειγματικών ποινών».

Σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο lemesosinsports.com, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο 19χρονος ποδοσφαιριστής δεχόταν ρατσιστική επίθεση λόγω χρώματος από δύο ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Στο ρατσιστικό υβρεολόγιο που δέχθηκε ήταν και η λέξη «σκλάβος», ανέφεραν.

Στο 63ο λεπτό του αγώνα ο ποδοσφαιριστής-θύμα αποχώρησε από το γήπεδο, κάτι που έπραξαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας του ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Μετά από συζήτηση των παραγόντων των δύο ομάδων αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας, ωστόσο ο διαιτητής αποφάσισε να τον διακόψει οριστικά. Για το περιστατικό ο διαιτητής τιμώρησε με κόκκινη κάρτα έναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κοράκου για τις βρισιές και με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή που δέχθηκε τις βρισιές, επειδή έβγαλε την φανέλα.

«Ο θύτης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά, για λόγους που διερευνώνται από τον ΠΑ.Σ.Π., ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα εξ υπαιτιότητας της ομάδας του ποδοσφαιριστή δέκτη της άνανδρης και ανείπωτης επίθεσης γιατί, άκουσον άκουσον, οι συμπαίχτες του αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο για λίγα λεπτά για να τον καθησυχάσουν και παρηγορήσουν», ανέφερε περαιτέρω ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button