ΑθλητικάΣτίβος

Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανιδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019, που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ από τις από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με άλμα στα 4,85 μ., κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών, που έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Οι προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη, όπως και των υπολοίπων αθλητριών, άρχισαν από τα 4,50μ. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 υπερέβη αυτό το ύψος όπως και τα 4,70μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 4,80μ. έριξε τον πήχη με τα πόδια αλλά το δεύτερό της άλμα ήταν εκπληκτικό.

Katerina Stefanidi
Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2019. Κατάρ, Ντόχα, 29 Σεπτεμβρίου 2019. [Photo Credits: David J. Phillip/AP]
Στο ύψος των 4,80μ. φάνηκαν ποιες αθλήτριες θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν. Από τις 12 που είχαν υπερβεί τα 4,70μ., μόλις έξι πέρασαν τα 4,80μ. Ανάμεσά τους δεν ήταν οι Ολυμπιονίκες Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) και Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).

Η πρώτη που βρέθηκε πάνω από τα 4,85μ. ήταν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και ακολούθησε η Αντζέλικα Σιντόροβα, η Ρωσίδα που αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία.

Η Κατερίνα με το δεύτερο άλμα της κατέκτησε και αυτό το ύψος. Η Χόλι Μπραντσόου είχε δύο άκυρα στα 4,85μ., και επιχείρησε να κάνει ένα άλμα στα 4,90 αλλά έριξε τον πήχη.

Η Σάντι Μόρις και η Αντζέλικα Σιντόροβα με πολύ ωραίες προσπάθειες «πέταξαν» πάνω και από τα 4,90 ενώ η Κατερίνα είχε άκυρο το πρώτο άλμα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είχε εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, αποφάσισε να ρισκάρει, να αφήσει αυτό το ύψος, και να συνεχίσει με τις δύο αντιπάλους της στα 4,95μ.

Katerina Stefanidi
Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2019. Κατάρ, Ντόχα, 29 Σεπτεμβρίου 2019. [Photo Credits: Hassan Ammar/AP]
Είχε όμως δύο άκυρα άλματα, με το δεύτερο να δείχνει ότι το «έχει» και αυτό το ύψος.

Η μόνη που πέρασε πάνω από τα 4,95μ. ήταν η Σιντόροβα, η οποία κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο με δεύτερη την Αμερικανίδα.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button