ΑθλητικάΣτίβος

Χωρίς σημαία και εθνικό ύμνο η Ρωσίδα νικήτρια

Τρεις αθλήτριες κέρδισαν αλλά μόνο δύο σημαίες κυμάτιζαν στο γύρο του θριάμβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019 της Ντόχα.

Η Ρωσίδα Αντζελίκα Σιντόροβα πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα στον τελικό του επι κοντώ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πίσω με το αργυρό την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις.

Η Ελληνίδα Κατερίνα Στεφανίδη, κάτοχος του τίτλου και χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016, πήρε το χάλκινο.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό, η 28χρονη Ρωσίδα είπε ότι ήταν άβολο να βλέπει τις συναθλήτριες της να πανηγυρίζουν με τις σημαίες τους, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η χαρά που ένιωθε για τη νίκη που δεν ενοχλήθηκε.

«Φυσικά δεν νιώθω άνετα με όλα αυτά», είπε η Αντζελίκα Σιντόροβα και πρόσθεσε ότι «Απλά είμαι τόσο χαρούμενη, που πραγματικά δεν το σκέφτομαι. Το χρυσό είναι χρυσό.»

Η Ρωσίδα Αντζελίκα Σιντόροβα πανηγυρίζει χωρίς σημαία την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Μαζί της είναι η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και η Ελληνίδα Κατερίνα Στεφανίδη που πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα. Κατάρ, Ντόχα, 29 Σεπτεμβρίου 2019. [Photo Credits: Dylan Martinez/REUTERS]
Η 28χρονη Ρωσίδα αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο με ουδέτερη στολή και ως «ανεξάρτητη αθλήτρια», λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από τη Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Η Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού (RUSAF) τιμωρήθηκε το Νοέμβριο του 2015, μετά από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντoπινγκ (WADA) που διαπίστωσε την ύπαρξη θετικών δειγμάτων σε ελέγχους ντoπινγκ.

Στην απονομή των μεταλλίων που θα γίνει σήμερα, ο ρωσικός ύμνος θα αντικατασταθεί από τη μουσική σύνθεση της IAAF.

Ο τελικός του επι κοντώ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, αφού ο πήχης ανέβηκε σε αρκετά ασυνήθιστα ύψη.

Στη μάχη του χρυσού ρίχθηκαν η Σιντόροβα και η Μόρις, έπειτα από εξαιρετικές προσπάθειες και χωρίς αποτυχίες σε όλα τα ύψη, μέχρι τα 4,90 μέτρα.

Η Σιντόροβα κατάφερε να περάσει τα 4,95 μέτρα, κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πλην το 2005 με τη Ρωσίδα Γελένα Ισινμπάγιεβα.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button