Αθλητικά

Η Μαρία Μάρκου στην 4η θέση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Μάντσεστερ

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια που έκανε στα 91 κιλά.

Μόλις μία θέση πριν το βάθρο των νικητριών βρέθηκε η 26χρονη Μαρία Μάρκου από τη Λεμεσό, η οποία αγωνίστηκε την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο του Μάντσεστερ.

Στην πρώτη προσπάθεια, η Μαρία Μάρκου σήκωσε επιτυχώς τα 83 κιλά. Η δεύτερη προσπάθεια στα 91 κιλά ήταν άκυρη, ενώ η τρίτη και τελευταία στα ίδια κιλά ήταν επιτυχημένη. Δεν ήταν όμως αρκετή για να της εξασφαλίσει μετάλλιο, αφού η τρίτη αθλήτρια στην κατάταξη είχε ήδη σηκώσει 96 κιλά. Έτσι η Μάρκου έλαβε την 4η θέση και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή στο  Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Τώρα ξεκινάει μία καινούρια αρχή στη ζωή μου. Με σκληρή δουλειά και σωστή διατροφή θα φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε η Μαρία Μάρκου μετά τον αγώνα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μεξικάνα Miriam Isela Aguilar Jimenez (100 κιλά), το αργυρό η Ιρλανδή Britney Arendse (100 κιλά) και το χάλκινο η Πολωνέζα Paulina Przywecka-Puziak (96 κιλά).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο του Μάντσεστερ (Manchester 2020 Road to Tokyo Para Powerlifting World Cup) διεξάγεται από τις 20 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button