ΑθλητικάΚύπρος

Το αθλητικό ρεπορτάζ επιβραβεύεται για πρώτη φορά

Βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ στην Κύπρο, διοργανώνει για πρώτη φορά η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου. Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Αυγούστου 2020.

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή των Α’ Δημοσιογραφικών Βραβείων, με σκοπό να αναδείξει το αθλητικό ρεπορτάζ και να δώσει επιπλέον κίνητρο στους αθλητικογράφους για περαιτέρω αναβάθμιση της δουλειάς τους.

Τα βραβεία είχαν προκηρυχθεί το 2019 και επρόκειτο να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020, εντούτοις η πανδημία ανάγκασε τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε αναβολή. Η νέα διεξαγωγή έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2020.

«Μετά από διαβούλευση στο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από την κρίση της πανδημίας, καταλήξαμε πως αποτελεί ανάγκη να προχωρήσουμε κανονικά με τη διοργάνωση των Α’ Δημοσιογραφικών Βραβείων εντός του 2020», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΚ, αρκετοί αθλητικογράφοι στην Κύπρο μένουν χωρίς εργασία ή εργάζονται με μειωμένες απολαβές λόγω των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αθλητική δημοσιογραφία. Αυτό που επιδιώκεται μέσω των Βραβείων, όπως ανέφερε, είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας της δουλειάς που κάνουν.

Στα Α’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι μέλη της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καθώς επίσης φοιτητές. Ο κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει έως και τρεις δουλειές, οι οποίες πρέπει να έχουν δημοσιευθεί από την 1η Μαΐου 2019 έως και τις 30 Αυγούστου 2020, καταληκτική ημερομηνία για υποβολή υποψηφιοτήτων, καθώς επίσης να είναι αυθεντικές – δηλαδή να μην αποτελούν δουλειά άλλου και να έχουν τύχει επεξεργασίας. Οι δουλειές αυτές μπορούν να αφορούν συνέντευξη, άρθρο, φωτογραφία, έρευνα, σχόλιο, περιγραφή αγωνιστικού γεγονότος, εκπομπή και οτιδήποτε έχει να κάνει με δημοσιογραφικό προϊόν, στον έντυπο ή ηλεκτρονική Τύπο. [Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να υποβάλετε υποψηφιότητα.]

Οι κατηγορίες των βραβείων δεν έχουν ανακοινωθεί, καθότι θα διαμορφωθούν ανάλογα με τα θέματα που θα κατατεθούν από τους υποψηφίους. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και η επιλογή των νικητών θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020 από την  κριτική επιτροπή των βραβείων, η οποία αποτελείται από άτομα του χώρου της δημοσιογραφίας, των επιστημών, του αθλητισμού και των τεχνών.

Show More

Charis Papadopoulos

Ο Χάρης Παπαδόπουλος γράφει για αθλητικά θέματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button