Κύπρος

Σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις για Κύπριους «ρομποτιστές» στο Robotex International

Με σωρεία διακρίσεων επέστρεψαν τα 250 μέλη της Κυπριακής αποστολής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ρομποτικής Robotex που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019, στην Εσθονία.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες που ταξίδευσαν στο Ταλίν με τις οικογένειες τους, δεν προλάβαιναν να χειροκροτούν τους νικητές που ανέβαιναν στο βάθρο της απονομής με τις Κυπριακές σημαίες.

Συνολικά, οκτώ κυπριακές ομάδες παρέλαβαν βραβεία για τις πρώτες τρείς θέσεις, ενώ άλλες τόσες μπήκαν στο τοπ 10 των προκλήσεων κατακτώντας 4 η – 7 η θέση σε ρομποτικά αγωνίσματα.

Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση παγκοσμίως στο Lego Line Following στην κατηγορία μέχρι 13 χρόνων κατέκτησε η ομαδα Laouris 8 από το Ιδιωτικό Φροντιστήριο Y.Laouris Informatique από την Πάφο, με προπονητή τον Γιάννη Λαούρη και συμμετέχοντες τους Αλεξανδρο Σοφοκλέους, Λουκια Σιελουβαρη, και Πολύκαρπο Χριστοδούλου.

Οι πιο κάτω κυπριακές ομάδες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό:

Την τρίτη θέση στο Robotex International κατέκτησαν οι εξής δύο Κυπριακές ομάδες:

Επίσης, στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής διακρίθηκαν και οι ακόλουθες ομάδες:

Στην εντυπωσιακή έκθεση Insplay Roboleague της παγκόσμιας διοργάνωσης παρουσίασαν με επιτυχία τις ρομποτικές τους κατασκευές οκτώ ομάδες μαθητών δημοτικού από όλη την Κύπρο, οι οποίες κέρδισαν τις πρώτες θέσεις στον Παγκύπριο διαγωνισμό στο Educational Robotics (LEGO WEDO & Engino Mini).

Οι ομάδες από τους οργανισμούς:

  •  Α’ Δημοτικό Λεμεσού
  • Απόπλους , Αμμόχωστος
  • Eurolab Αθηαινου
  • Ιδ. Φροντιστήριο Σαλωμη Ευριπίδου, Πάφος
  • Ιδ. Φροντιστήριο Robotics Lab, Λάρνακα
  • Steamers(ONEK), Λευκωσία

Τέλος, στις προκλήσεις Line Following, Folkrace και Mini Sumo συμμετείχαν ομάδες από τους οργανισμούς Private Institutre Comwiz στην Αμμόχωστο, Ιδιωτικό Φροντιστήριο Byte Pliroforiki στην Πάφο και Γυμνάσιο Αρχαγγέλου στη Λευκωσία.

Στην Εσθονία ταξίδεψαν μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του Robotex Cyprus και του Cyprus Computer Society που παρακολουθούσαν με περηφάνια τις απονομές. Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί Κύπριοι νέοι διακρίνονται σε διεθνή διαγωνισμό που αφορά θέματα τεχνολογίας γεγονός που παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της καινοτομίας στη χώρα μας.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close