Στ. Μαλάς: Έτοιμοι να μοιραστούμε την χώρα μας με τους Τ/κ

“Για να μην τη δούμε για πάντα μοιρασμένη”

(OnlinEpikairotita) — “Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη χώρα μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας”, δήλωσε ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς παρευρέθηκε το Σάββατο (2/12) στην εκδήλωση «Τα Δέντρα της Αγάπης», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Παλιάς Αγοράς, στη Λευκωσία.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ζαχαρούλα Μαλά και μέλη του επιτελείου του, στόλισαν το δικό τους «Δέντρο Αγάπης» με στολίδια που ανέγραφαν στα ελληνικά και τουρκικά τις λέξεις ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι “στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, στις γλώσσες που ο κυπριακός λαός κατανοεί. Η δική μας προσπάθεια είναι να ενώσουμε τη χώρα μας και το λαό της και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική”.

Συνεχίζοντας ο κ. Μαλάς είπε ότι “είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη χώρα μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να μην τη δούμε για πάντα μοιρασμένη”.

Παράλληλα, κάλεσε τον ανθυποψήφιο του Νικόλα Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει αν το δικό του επιτελείο ήταν αυτό που επικοινώνησε με το ΕΛΑΜ και τον υποψήφιο του Χρίστο Χρίστου για να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Μαλάς επεσήμανε ότι δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας, συνεπεία και της οικονομικής κρίσης, υποφέρουν “γιατί παρά την ευημερία των αριθμών το ένα τρίτο των συμπατριωτών μας βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας”. Παράλληλα έκανε αναφορά στους νέους της χώρας μας, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

“Για να ευημερήσει πραγματικά η Κύπρος δεν αρκεί η χώρα μας να βγαίνει στις αγορές και να δημιουργούνται πλεονάσματα. Πρέπει να δημιουργούνται πλεονάσματα υλικού και πνευματικού πλούτου για την πραγματική οικονομία. Για τους νέους μας, για την υγεία, για την παιδεία. Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Να επανασχεδιάσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και βεβαίως να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους”, ανέφερε ο κ. Μαλάς.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.