Κύπρος

Στη φυλακή για πάντα ο Νίκος Μεταξάς

Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, που κρίθηκε ένοχος σε 12 κατηγορίες για τα επτά θύματα του.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατά τη δίκη που διεξήχθη σήμερα Δευτέρα (24/6), επέβαλε στον Νίκο Μεταξά, ποινή φυλάκισης δια βίου σε κάθε μια από τις επτά κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ από το δικαστήριο στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν διαδοχικές ποινές για τους πέντε φόνους, ενώ στα διπλά φονικά με θύματα μητέρες και παιδιά οι ποινές είναι συντρέχουσες, καθότι διαπράχθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η δίκη του Νίκου Μεταξά έγινε σε διαδικασία εξπρές, αφού άρχισε και ολοκληρώθηκε αυθημερόν – πράγμα που βλέπουμε για πρώτη φορά στα κυπριακά χρονικά της δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος και καθ’ ομολογία δολοφόνος παρουσιάστηκε ξανά χωρίς δικηγόρο.

Τα επτά θύματα του Νίκου Μεταξά είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και η 8χρονη κόρη της Ελενα, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού και η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close