Πολιτική

Στην Κύπρο την Τρίτη ο Τουσκ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται την Τρίτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter o κ. Τουσκ αναφέρει ότι θα βρίσκεται στην Κύπρο την Τρίτη για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη,  ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανάρτηση του ΚΕ Νίκου Χριστοδουλίδη στο Τwitter o κ. Τουσκ θα επισκεφθεί την Κύπρο την προσεχή Τρίτη, 15/3, για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για θέματα που αφορούν τα ευρωτουρκικά.

Η Λευκωσία ως γνωστόν έχει  ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συναινέσει σε άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, όπως αξιώνει η Άγκυρα για να αποδεχθεί τη συμφωνία, εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις  Κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν έντονες διεργασίες και παρασκήνιο.

Ανέφερε επίσης ότι στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες κατέστη ξεκάθαρο από την συντριπτική πλειοψηφία ότι αν η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως αναφέρονται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο του  Οκτωβρίου 2015.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)