Κύπρος

Στη Λεμεσό για άλλη μία χρονιά η ‘Ημέρα της Ευρώπης’

Ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό θα στηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλο) στη Λεμεσό για την Ημέρα της Ευρώπης.

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας που έκανε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950 ο Γάλλος τότε Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Σούμαν.

Η πρόταση, την οποία είχε διατυπώσει για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη που θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις ιδέες και αξίες, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, και όλα όσα μας ενώνουν ως Ευρωπαίους πολίτες.

Η φετινή διοργάνωση στην Κύπρο θα φιλοξενήσει πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά, ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα από τον Active Radio 107.4 & 102.5 και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Παράλληλα, περίπτερα ενημέρωσης για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, απασχόλησης και εκπαίδευσης, Πρεσβείες κρατών μελών της ΕΕ που θα προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις χώρες τους καθώς και παραδοσιακά ποτά και φαγητά, γεύσεις από διάφορες γωνίες της Ευρώπης θα περιμένουν όσους παρευρεθούν στη γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης.

Η γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης στην Κύπρο είναι ανοιχτή για το κοινό.

EUROPE DAY POSTERΤην εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ο Δήμος Λεμεσού, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC) Λεμεσού.

Υποστηρίζει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close