Στην Χάγη ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης

Nicos Christodoulides
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. [Photo Credits: CNA]

(OnlinEpikairotita) — Στη Χάγη της Ολλανδίας μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει στην υπουργικού επιπέδου συνάντηση της Διαδικασίας της Άκαμπα που έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΠΕΞ, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών και η συνάντηση διοργανώνεται από κοινού από την Ολλανδία και την Ιορδανία. Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν απόψε και θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα αύριο Δευτέρα. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και θα μετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah ΙΙ, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, Υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και των ΗΠΑ.

Κύριο θέμα των εργασιών της συνάντησης είναι η συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών δράσεων που αναλαμβάνονται κατά της τρομοκρατίας. Εντός αυτού του πλαισίου, θα αξιολογηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του φαινομένου.

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Χάγη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ, με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιορδανίας, την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας.

Ο ΥΠΕΞ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Stef Blok, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com