Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ισραήλ

Anastasiades - Rivlin
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Ρίβλιν σε προηγούμενη συνάντηση τους.

Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, στο πλαίσιο των στενών σχέσεων των δύο χωρών.

Πρόκειται για την τρίτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο, καθώς είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Χαΐμ Βάισμαν το 1998 και Σιμόν Πέρες το 2011.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίον θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά θέματα.

Μετά τη συνάντηση τους, θα προβούν σε δηλώσεις και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου Ρίβλιν και της συνοδείας του.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, οι διαβουλεύσεις του Προέδρου με τον Ισραηλινό Πρόεδρο θα περιλαμβάνουν τις διμερείς σχέσεις και τη διερεύνηση τρόπων ανάπτυξης τους ιδιαίτερα στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών, δηλαδή θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, επιχειρηματικής δραστηριότητας, περιβάλλοντος, συγκοινωνιών, κυβερνοασφάλειας και άλλα.

«Οπωσδήποτε θα γίνει αναφορά και στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας και στην ιδιαίτερη σχέση των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Οι διμερείς διαβουλεύσεις θα καλύψουν, επίσης, περιφερειακά θέματα τόσο στο πλαίσιο της τριμερούς όσο και γενικότερα, ενώ ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Ρίβλιν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η επίσκεψη του Προέδρου Ρίβλιν γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισράηλ, το 2015.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com