Στο Τόκιο ο Χριστοδουλίδης

Κατόπιν πρόσκλησης της Ιαπωνικής Κυβέρνησης.

Nicos Christodoulides
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. [Photo Credits: PIO]

(OnlinEpikairotita) — Στην ιαπωνική πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Χριστοδουλίδης, προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντες Κύπρου-Ιαπωνίας και να τεθούν σε νέα βάση οι εμπορικές-οικονομικές σχέσεις. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει μεταβεί σήμερα Κυριακή (21/10) στην Ιαπωνία, κατόπιν πρόσκλησης της Ιαπωνικής Κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε τρεις πόλεις της Ιαπωνίας, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Taro Kono, και ακολούθως θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που ο τελευταίος θα παραθέσει προς τιμήν του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουν να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση γίνεται, υπό το φως της πρόσφατης υπογραφής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας και ενόψει του ανοίγματος και λειτουργίας Πρεσβείας της Κύπρου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Kazuyuki Nakane, τον υπουργό Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Hiroshige Seko, και τον Ειδικό Σύμβουλο του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Kentaro Sonoura.

Συναντήσεις θα έχει επίσης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ιαπωνίας-Κύπρου, την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών της Ιαπωνίας καθώς επίσης τον Οργανισμό για το Εξωτερικό Εμπόριο της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Waseda, όπου θα είναι κύριος ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου-Ιαπωνίας: Μια ευρωπαϊκή οπτική από τη Μεσόγειο».

Έπειτα, θα μεταβεί από το Τόκιο στην Οσάκα, όπου έχει προγραμματίσει επαφές με τον Κυβερνήτη της περιφέρειας και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής.

Η περιοδεία του υπουργού στην Ιαπωνία θα ολοκληρωθεί μετά και την επίσκεψη του στην πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, Κιότο.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com