ΤΡΟΟΔΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Η Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος [Photo Credits: CNA]

Στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος υποδέχεται τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για να συζητήσουν εν όψει της επικείμενης συνάντησης με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει οριστεί για σήμερα Δευτέρα στις 10:30, όπως είχε ανακοινώσει την Παρασκευή η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την προσέγγιση του στο θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν σταματήσει και έπειτα θα ακούσει τις δικές τους σκέψεις και εισηγήσεις.

Στόχος είναι η παράκαμψη της κωλυσιεργίας και της προσπάθεια της Τουρκίας να υποκαταστήσει τη συζήτηση για το Κυπριακό και να την παραπέμψει σε άλλα θέματα, σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Ερωτηθείς για το αν θα καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση κοινού εδάφους με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά και την αντιπαράθεση των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι ήδη υπάρχει κοινό έδαφος.

«Αλίμονο να μην υπήρχε. Είναι η επίλυση του Κυπριακού, το τέλος της τουρκικής κατοχής στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το κοινό έδαφος και σε αυτό πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου 2019, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αφού προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com