Στον ΠτΔ η προκαταρκτική έκθεση για συμψηφισμούς

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί και θα υποβληθεί στη τελική της μορφή σύντομα, είπε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Ιωάννου.

Ioannou - Anastasiades

(OnlinEpikairotita) — Στα χέρια του Προέδρου Αναστασιάδη η προκαταρκτική έκθεση για τους συμψηφισμούς.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή (14/6) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την προκαταρκτική έκθεση για το θέμα των συμψηφισμών καταθέσεων-δανείων και του κλεισίματος λογαριασμών της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ).

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ιωάννου είπε ότι “έχω υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση, την οποία μου ζήτησε σχετικά με το πρόβλημα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα”.

“Η έκθεση είναι προκαταρκτική. Παρά το γεγονός αυτό όμως, τα συμπεράσματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα που αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος”, σημείωσε.

“Η έκθεση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα υποβληθεί στην τελική της μορφή. Δεν θα μπω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της, είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, και δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε για το ακριβές περιεχόμενο”, τόνισε.

“Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ήδη έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους 4600 λογαριασμούς, επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί.

“Εναπομένουν ορισμένα επιμέρους προβλήματα και η ΚΕΔΙΠΕΣ, μια από τις εταιρείες που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής οντότητας, ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εναπομείνει στο σύστημα, εξετάζοντας, όπου είναι απαραίτητο, κάθε περίπτωση ξεχωριστά”, κατέληξε.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com