Πολιτική

Σύγκριση Ισραηλινών οικισμών στην Παλαιστίνη με Τουρκικό εποικισμό στην Κύπρο

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Stéphane Dujarric, κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ, τόνισε πως σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, σχετικά με τους Ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, η θέση του ΟΗΕ παραμένει αμετάβλητη και ο διεθνής Οργανισμός λυπάται για αυτή την απόφαση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο ΓΓ του ΟΗΕ βλέπει κάποια σύγκριση των Ισραηλινών οικισμών με τους συνεχιζόμενους εποικισμούς της Τουρκίας στη «βόρεια Κύπρο» όπου τα Τουρκικά στρατεύματα παραμένουν σταθμευμένα στα κατεχόμενα, ο κ. Dujarric είπε ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι ξεκάθαρη.

«Σχετικά με την Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας είναι ξεκάθαρος για τη θέση του. Μόλις πρόσφατα έχει υποβάλει έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες και ,επίσης, συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την εξεύρεση μιας διευθέτησης». Stéphane Dujarric

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου αν ο ΟΗΕ θα εξέφραζε τη λύπη του για το ότι ένα άλλο Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλαδή η Ρωσία, εισέβαλε στην Κριμέα, ο κ. Dujarric είπε ότι σχετικά με το ζήτημα της Κριμέας και της Ουκρανίας, η θέση του ΟΗΕ βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας όπως αυτή εκφράζεται στα σχετικά Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Source
UN
Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close