Πολιτική

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αναχαίτιση της Τουρκίας λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Δεν διέψευσε την κάθοδο Γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

Συνεχίζουν δυστυχώς τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, συνεχίζουμε και εμείς, βεβαίως, τις προσπάθειες μέσα από τις ενέργειες τις διπλωματικές και τις νομικές, να πετύχουμε αναχαίτιση αυτής της χωρίς προηγούμενο συμπεριφοράς, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού όσα είχαν ανακοινωθεί ως σήμερα, δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως δεν θέλει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις ή και την εικόνα πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει τέτοια μέτρα, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

«Αυτό που λέω είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος και τα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, με την ελπίδα ότι αν επιθυμούν (σ.σ. η Τουρκία) την ειρήνη, αν επιθυμούν τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει επιτέλους σε αυτά που αποτελούν και σύνθετους τους κανόνες διεθνούς δικαίου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε άλλη ερώτηση για το αν αναμένεται κάποια δυναμική κίνηση από τη Γαλλία, αφού πληροφορίες φέρουν την κάθοδο γαλλικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή λόγω των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως «χωρίς αμφιβολία, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει (σ.σ. η Γαλλία) στις προσπάθειες που καταβάλλονται για κατευνασμό των ενεργειών της Τουρκίας ή αναχαίτιση. Δεν θέλω, όμως, να σχολιάσω κάτι άλλο».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close