Κύπρος

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα, επιστρέφει η βροχή το Σαββατοκύριακο

Ασθενής ψηλή πίεση και μέτριο μέχρι ισχυρό, βορειοανατολικό, ρεύμα αέρα θα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ από το Σάββατο αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Η πρόγνωση σε συντομία                                               

  • Σήμερα: κυρίως συννεφιασμένος, παγετός στα ορεινά και στα ημιορεινά
  • Απόψε: κυρίως συννεφιασμένος, παγετός στα ορεινά
  • Αύριο (Σάββατο): μεμονωμένη βροχή
  • Κυριακή: μεμονωμένη βροχή
  • Δευτέρα: παροδικά αυξημένες νεφώσεις

Λεπτομερής πρόγνωση

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, αρχικά από ψηλές και αργότερα και από μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεμα, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά παράλια και γενικά ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός, στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ τοπικά στα δυτικά παράλια αλλά και σε υπήνεμες περιοχές, ενώ στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά παράλια και γενικά ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και, το βράδυ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά ή και παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, εκτός από τα δυτικά παράλια, όπου θα κυμαίνεται γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Μέτρηση χιονιού

Το ύψος του χιονιού που καταγράφηκε την Πέμπτη στις 5:00 π.μ. στην Πλατεία Τροόδους ήταν 55 εκατοστά.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Source
Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου
Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close