Συρία: Πέραν των 500 οι άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα

(OnlinEpikairotita) — Περισσότεροι από 500 άμαχοι, ανάμεσα τους και παιδιά, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα της Συρίας.

Οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από την Ρωσία, από την περασμένη Κυριακή σφυροκοπούν με αεροπορικές επιδρομές τον θύλακα επαναστατών κοντά στη Δαμασκό.

Από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 πολίτες, ανάμεσα τους και 121 παιδιά, ενώ πέραν των 2.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο δήλωσε ότι τουλάχιστον 29 πολίτες σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 17 στην κεντρική πόλη, Douma – φέρνοντας το σύνολο σε πάνω από 500 για την εβδομάδα.

Η ομάδα των ακτιβιστών αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν και ρωσικά αεροσκάφη, ωστόσο η Ρωσία αρνείται την άμεση εμπλοκή δικών της δυνάμεων.

Οι εντατικές νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές, που μαίνονταν ανεξέλεγκτες για αρκετές ώρες.

Στην Ντούμα, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Γούτα, πολλά πτώματα στοιβάζονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που συμβαίνει στη Γούτα», λέει οργισμένος στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος, ο Σάλεμ.

«Περιμένουμε από την Ευρώπη και την Αμερική που νοιάζονται για τη ζωή μιας γάτας κι ενός σκύλου, να αντιδράσουν την ώρα που εκατοντάδες άμαχοι χάνουν τη ζωή τους από τις συριακές, ρωσικές και ιρανικές βόμβες μπροστά στα μάτια όλων».

«Πώς το Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν καταφέρνει να υιοθετήσει μια απλή απόφαση για να σταματήσει το πυρ εναντίον των αμάχων; Δεν θέλουμε να μας δώσετε να φάμε ή να πιούμε. Μόνο σταματήστε τη σφαγή!».

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.