ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός μπαίνει σε Καμισλί, Μανμπίτζ και άλλες πόλεις στη βόρεια Συρία

Ο συριακός αραβικός στρατός αναπτύσσεται σε πόλεις της Βόρειας Συρίας, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση.

Η κυβέρνηση της Συρίας και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την ανάπτυξη του συριακού στρατού, κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Σύμφωνα με το Συριακό-Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων (Syrian Arab News Agency SANA), εκπρόσωπος του στρατού της Συρίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο συριακός αραβικός στρατός θα εισέλθει σε Καμισλί, Μανμπίτζ και άλλες πόλεις της Βόρειας Συρίας.

Οι συνομιλίες της συριακής κυβέρνηση και του SDF διεξήχθησαν σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Κούρδο πολιτικό αξιωματούχο.

Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση.

Το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.

Λίγη ώρα νωρίτερα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωνε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί του θα προχωρήσουν κατά 30-35 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ρας Αλ Αϊν καθώς επίσης και το Τελ Αμπιάντ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τη καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του ζήτησε να τερματίσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Επίσης, η γαλλική προεδρία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα συγκληθεί απόψε έκτακτο συμβούλιο Αμύνης για να συζητηθεί η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, κατέστησε σαφές ότι η επίθεση πρέπει να σταματήσει.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόμενος την Αγγελα Μέρκελ απόψε στο Παρίσι δήλωσε ότι «η τουρκική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία απειλεί να δημιουργήσει μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει στην επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή».

«Η κοινή μας βούληση είναι να τερματισθεί αυτή η επίθεση. Πεποίθησή και των δύο μας είναι ότι αυτή η επίθεση δημιουργεί το κίνδυνο από την μία πλευρά, και το διαπιστώνουμε ήδη επί του πεδίου, να δημιουργηθεί μία μη αντιμετωπίσιμη ανθρωπιστική κρίση και, από την άλλη πλευρά, να βοηθήσει στην επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)