ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια από ανακυκλώσιμα υλικά!

Με υλικά που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές κατασκευάστηκαν τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Η οργανωτική επιτροπή της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης παρουσίασε τα σχέδια των μεταλλίων που θα φορέσουν οι Ολυμπιονίκες στην ιαπωνική πρωτεύουσα, και τα οποία φέρουν μία ιδιαιτερότητα.

Μέσα σε 3 χρόνια (Απρίλιο 2017 – Μάρτιο 2019) οι άνθρωποι σε όλη την Ιαπωνία δώρισαν γενναιόδωρα τις άχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές τους, από τις οποίες οι μηχανικοί κατάφεραν να ανακτήσουν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των μεταλλίων – χρυσό, ασήμι και χαλκό.

Σύμφωνα με την επιτροπή, εξάχθηκαν συνολικά 32 κιλά χρυσού, 3.5 τόνοι ασημιού και 2.2 τόνοι χαλκού, ανακυκλώνοντας 78985 τόνους ηλεκτρονικών συσκευών.

Σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, σημαντική ήταν και η συνεισφορά του ιαπωνικού παρόχου τηλεπικοινωνιών ‘NTT DoCoMo’, από τα καταστήματα του οποίου συλλέχθηκαν 6.21 εκατομμύρια παλιά κινητά τηλέφωνα.

This slideshow requires JavaScript.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία συμβολική και σημειολογική κίνηση από τους Ιάπωνες, με τεράστια σημασία στη βιωσιμότητα και γενικότερα στον πολιτισμό.

Εύγε στον Ιαπωνικό λαό!

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)