Θα παραιτηθεί ο ΠτΔ εάν διαπιστωθεί διαπλοκή με τα «χρυσά διαβατήρια»

President Anastasiades

Έτοιμος να παραιτηθεί, εάν διαπιστωθεί οτιδήποτε εις βάρος του σχετικά με τα «χρυσά διαβατήρια», δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Ας διερευνήσει και η επιτροπή ελέγχου… αν θέλουν να με εκθρονίσουν, ας προχωρήσουν σε έρευνα και αν διαπιστωθεί η όποια εμπλοκή τότε να πάω και δικαστήριο ή και να αποχωρήσω».

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε υπερβολικά αν όχι κακόπιστα τα όσα γράφονται και λέγονται σε σχέση με τη δραστηριότητα του πρώην δικηγορικού του γραφείου, έστω και αν όπως τόνισε από το 2013 έχει διαβιβάσει όλες τις μετοχές στις θυγατέρες του.

Επανέλαβε ότι άδικα έχει στοχοποιηθεί η Κύπρος καθώς έχει εκδώσει μόλις το 0,3% των ευρωπαϊκών διαβατηρίων που έχουν δοθεί σε πολίτες τρίτων χωρών, ενώ προανήγγειλε την προώθηση επιπρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση για ρύθμιση του ζητήματος και βελτίωση της εικόνας που εκπέμπεται στο εξωτερικό.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι από το σύνολο των 4800 υπηκοοτήτων που δόθηκαν σε μια πενταετία, το πρώην δικηγορικό του γραφείο υπέβαλε μόλις 39 αιτήσεις.

Σε ότι αφορά το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να επιληφθεί όποιων ανησυχιών υπάρχουν από τις κλινικές και τους γιατρούς και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος των χρονοδιαγραμμάτων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αριθμός των ιατρών που θα δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο, θα αυξηθεί σταδιακά.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com