Απόψεις

Θεατές στo παιχνίδι τέλους;

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, σειρά πήρε η Κωνσταντινούπολη.

Τι κι αν ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, βρίσκει ενωμένα τα κράτη του Δυτικού κόσμου (και όχι μόνο) σε μια προσπάθεια αφανισμού του ISIS, παρόλα αυτά οι πιστοί του οπαδοί βρίσκουν άλλα «μονοπάτια» για να σκορπίσουν τον φόβο και τον τρόμο στον Δυτικό τρόπο ζωής.

Φαίνεται πως η αντεπίθεση της Γαλλίας μετά τις αιματοχυσίες στο Παρίσι δεν ήταν αρκετή για να δώσει οριστικό τέλος στο «παραμόρφωμα» που ονομάζεται τρομοκρατία.

Στην καταστροφική λίστα των ISIS, δεν έλειπε η Κωνσταντινούπολη. Αυτή την φορά οι τρομοκράτες χτύπησαν και πάλι στην τουριστική «καρδιά» της Πόλης και συγκεκριμένα κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφιά όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Δέκα άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν.

Μετά από την οικονομική κρίση που επηρέασε το παγκόσμιο, τώρα έρχεται η τρομοκρατία για να επιδεινώσει και την ανθρωπιστική κρίση. Μοιάζουμε με θεατές σε ένα παιχνίδι τέλους. Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη χάθηκαν και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα. Την καταστροφή του ανθρώπου από άνθρωπο. Όλα όσα δημιούργησε κατά καιρούς το ανθρώπινο ον, ο τρόπος ζωής, ο πολιτισμός καταστρέφονται καθημερινά από τον ίδιο, λόγω αντιλήψεων η μάλλον προκαταλήψεων.

Θα κλείσω με το εξής ερώτημα: Υπάρχουν άραγε επιδέξιοι λύτες ή θα εμπλακούμε σε έναν κύκλο επικίνδυνης αστάθειας με άγνωστες συνέπειες;

Show More

Michalis Antoniou

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειον Πανεπιστήμιο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close