Κύπρος

Θερμές συνθήκες απόψε και αύριο — πορτοκαλί προειδοποίηση

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, με ισχύ από τη Δευτέρα στις 22:00 μέχρι την Τρίτη στις 17:00.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να είναι οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές του νησιού, καθότι η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει το νησί παραμένει, όπως επίσης η σκόνη στην ατμόσφαιρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές και να προφυλάσσονται.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, με ισχύ από τη Δευτέρα στις 22:00 μέχρι την Τρίτη στις 17:00.

Σύμφωνα με το δελτίο της προειδοποίησης, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου (°C) στο εσωτερικό και γύρω στους 28°C στα νότια παράλια. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 43°C στο εσωτερικό, στους 39°Cστα νότια παράλια, γύρω στους 37°C στα δυτικά παράλια και στους 33°C στα ψηλότερα ορεινά.

Λεπτομερής πρόγνωση

Απόψε: Αίθριες και θερμές παραμένουν οι καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα πέσει στους 26°C, στα νότια και ανατολικά παράλια στους 28°C, ενώ στα υπόλοιπα παράλια και στα ψηλότερα ορεινά στους 22°C.

Αύριο (Τρίτη): Όπως σήμερα, έτσι και την Τρίτη, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν αίθριες και θερμές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 43°C, στα νότια και ανατολικά παράλια στους 39°C, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια στους 37°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 33°C.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα ορεινά δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το διήμερο, ενώ στα παράλια αναμένεται σταδιακή πτώση, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ή και μέση ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Reporting by oestaff on May 18, 2020.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close