✍ Θυελλώδης εποχή μετά την μείωση της θητείας

Μείωση της θητείας σε 14 μήνες μετά από χρόνια αγώνων, μελετάτε από την κυβέρνηση λίγο πριν την προεκλογική διαδικασία. Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας για μισθωτούς οπλίτες θα ανοιχτούν εάν εγκριθεί και επίσημα.

Καιρός για αλλαγή. Μετά από τόσα χρόνια και αφού από γενιά σε γενιά επικρατούσε το ΄΄ως τον τζιαιρό σου εν θα εσιει στρατό΄΄, να σου τώρα που ήρθε η πολυπόθητη ώρα. Μπορεί να μην καταργηθεί εντελώς αλλά τουλάχιστον είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Κάτι που περιμέναμε εδώ και χρόνια.

Ακούγονται διάφορα. Πολλοί κάνουν λόγο για ‘’προεκλογικά δωράκια’’. Εντούτοις δεν παύει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πάρθηκαν στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια και αν λάβουμε υπόψη το εθνικό μας πρόβλημα.
Μπορεί εξίσου να σήμα κατατεθέν της λύσης η μείωση της θητείας..ίσως να είναι θυελλώδης η ώρα αν τελικά εγκριθεί και επίσημα. Κάτι συζητήσεις τύπου ”αμάνα μου τζιαι εν τωρά που εν να μας πιάσουν τέλεια” δίνουν και παίρνουν το τελευταίο 24ωρό. Εν αντιθέση, όμως δεν κουραστήκαμε τόσα χρόνια να επαναλαμβάνεται η φράση ‘’πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι’’

Δεν μπορώ, και ούτε θέλω να είμαι απόλυτος. Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι πλήρως τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην προσφυγιά μετά την φρικτή λεηλασία των Τούρκων το 1974. Πράγματι, μπορεί η οποιαδήποτε λύση μπορεί να μην είναι δίκαιη. Όμως τι είναι πιο επώδυνο;; Μια ‘’άδικη΄΄ λύση ή ο βαθιά ριζωμένος πόνος που επικρατεί στον κόσμο 43 χρόνια μετά;; Μπορεί η πληγές να μην επουλωθούν εντελώς αλλά τουλάχιστον θα απαλύνουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η παράνομη κατοχή ήταν συνέπεια πολιτικών παιχνιδιών .
Πιστεύω στην αλλαγή, και ελπίζω σε αυτό τον άνεμο που θα τη φέρει μαζί του έστω κι αν είναι λίγων μποφόρ.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com