Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για τις συλλήψεις

(OnlinEpikairotita) — Ξεκινήσαμε ειρηνική διαμαρτυρία και η αστυνομία έτρεξε να μας απωθήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

Σε δήλωσεις που έκανε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Δράσις-ΚΕΣ» Κ. Χατζηκώστας στο SigmaLive μέσα από την ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται υπό σύλληψη με άλλους Κυπρίους φοιτητές ανέφερε ότι: “Ξεκινήσαμε μια ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Μόλις φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν προς το μέρος μας με σκοπό να πας απωθήσουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε”.

Συνεχίζοντας, είπε ότι “Εμείς εξηγήσαμε ότι πρόκειται για ειρηνική εκδήλωση και ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε. Υπήρξε ένταση και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωξαν φοιτητές, ζητώντας επίμονα την απομάκρυνση τους από τον χώρο κοντά στην πρεσβεία. Παραμείναμε εκεί ειρηνικά ενώ σε μερικά λεπτά έγινε νέα χρήση χημικών”.

“Λίγο αργότερα μας φωνάξαν ότι δεν θα μας επέτρεπαν να φύγουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας οδηγούσαν στην ενική διεύθυνση Αττικής και με κλούβες μας οδήγησαν εδώ και αναμένουμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το αδίκημα μας”, κατέληξε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.