Με στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής αλλαγής μέσω της επιχειρηματικότητας, το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno διοργανώνουν το πρώτο Summer Camp της κοινής-πρωτοποριακής τους πρωτοβουλίας «Lead Cyprus», σε όλη την Κύπρο.

Το Summer Camp πραγματοποιείται από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019 σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και φιλοδοξεί να διευρύνει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των πολιτών από όλα τα επαγγελματικά πεδία αλλά και να εξεύρει τις λύσεις που χρειάζεται το νησί.

Την προσπάθεια αυτή έρχεται να αναγνωρίσει και να στηρίξει το RISE, το μεγαλύτερο Κυπριακό κέντρο έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης, ως Innovation Champion ακολουθώντας ένα μεγάλο αριθμό υποστηρικτών με στρατηγικό συνεργάτη την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 6 κύριες θεματικές ενότητες, με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες σε κάθε πόλη, οι οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνονται επίσης διαγωνισμοί Hackathons σε όλες τις πόλεις.

Οι θεματικές ενότητες ποικίλουν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Από τα bootcamps και τις ομιλίες για τα αρχικά στάδια της επιχειρηματικότητας έως τα workshops για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης με ψηφιακά εργαλεία και την μελλοντική διαμόρφωση των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν, καθώς επίσης να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες που μπορούν να τους μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και να τους δώσουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τους νέους, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την κοινωνική αλλαγή μέσω της επιχειρηματικότητας και εν γένει της ανάπτυξης ιδεών και της συνεργασίας σε ολόκληρο το νησί», δηλώνει το μέλος της ομάδας του Lead Cyprus και υπεύθυνη των συνεργασιών, Ελευθερία Παναγιώτου.

Lead Cyprus - Summer Camp

Οι 6 θεματικές ενότητες του Summer Camp και το μεγαλύτερο χάκαθον

  • ΚΕΡΥΝΕΙΑ (15 Ιουλίου 2019) – Let’s Talk Business: A Guide to Business Basics for Every Age!
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ (16 Ιουλίου 2019) – StartUp Your Future: An A-Z Crash Course in Entrepreneurship for Every Aspiring Entrepreneur
  • ΛΑΡΝΑΚΑ (17 Ιουλίου 2019) – Blue and Green Entrepreneurship: New Economic Markets for Sustainable Growth
  • ΛΕΜΕΣΟΣ (18 Ιουλίου 2019) – Disinformation Battles: The Tools to Fight it in the Digital Era
  • ΠΑΦΟΣ (19 Ιουλίου 2019) – The StartUp Gateway to Europe
  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ (15-18 Ιουλίου 2019) – Connecting the Dots: Tales About Leadership & Speaking of Change
  • Hack {Cyprus} Hackathon (19 – 21 Ιουλίου): Σε όλες τις πόλεις

Οι τοποθεσίες και το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στο http://bit.ly/LeadCyprusSummerCamp

Εισιτήρια και πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποια από τις πιο πάνω θεματικές, θα πρέπει να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους.

Για διαθέσιμα εισιτήρια: https://bit.ly/2RAemYe

(Περιορισμένος αριθμός ΔΩΡΕΑΝ εισιτηρίων)

Τη διοργάνωση του Summer Camp υποστηρίζουν οι χορηγοί: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ARIS, GiGEM, Cyprus Energy Agency, AIPFE Cyprus, Youth MakerSpace, KPMG καθώς και οι στρατηγικοί συνεργάτες RISE και British High Commission Nicosia.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.leadcyprus.com και τις σελίδες στα social media (Facebook και Instagram).

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com